Utánpótlás: jön az ifjúsági nyolcas döntő…

 In HÍREK

Ma 18 órakor a Dunaújváros ellen ugrik medencébe a Prointerier Yordo Szentes az ifjúsági bajnokság nyolcas döntő negyeddöntőjében. Pozitív előjelekkel várhatjuk a találkozót, mivel fiataljaink az előző hétvégén a felnőttcsapattal megnyerték a Duna-ligát a szerbiai Újvidéken.

A Duna-liga negyeddöntőjében a horvát Jadrant, az elődöntőben a házigazda Vojvodinát, majd a döntőben a szlovák Kassát győztük le több fiatal tehetségünkkel a fedélzetünkön.

– Sok fiatal játékost magunkkal vittünk, nagyon pozitívan értékelem azt, amit láttam. Összeszedetten játszottunk, túlszárnyalták a lányok a terveimet. Végig jól vízilabdáztunk, a három kapusunkra sem lehetett panasz – emlékezett vissza a szerbiai hétvégére felnőtt- és ifjúsági csapatunk vezetőedzője, Matajsz Márk.

Ma 18 órától a Hajós Alfréd Sportuszodában már az ifjúsági bajnokságban izgulhatunk a szentesi lányokért. Ennek a korosztálynak a legutóbbi kiírását megnyertük, így címvédőként érkezünk Budapestre, de a játékoskeretünk több helyen változott azóta.

– Éppen az ifidöntő miatt vittem ki sok fiatalt, hogy gyakoroljunk. Rengeteg időt töltöttek a vízben, ebből a szempontból is három sikeres meccset játszottunk – mesélte elégedetten.

Bár a bajnokság során már kétszer legyőztük mai ellenfelünket, Matajsz Márk kiemelte, a kuparendszerű nyolcas döntőn bármi megtörténhet. Éppen ezért rengeteget készültek a lányok. Amennyiben bejutunk a legjobb négy közé, ott a Ferencváros–Eger mérkőzés győztese vár majd ránk.

Archív fotó: Vidovics Ferenc

#prointerier #yordo #szentes #dunaújváros #budapest #vízilabda #utánpótlás #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search