Fiatalos lendülettel felvértezett csapatot építünk…

 In HÍREK
🤽‍♂️

🔴🔵 Metalcom Szentes: Bajnokok Ligája-győztes játékosok érkeznek 💪

A gólerős Uros Vasics és az U20-as világbajnoki bronzérmes Ivan Gusarov után folytatódik bejelentéssorozatunk. Megismerkedhetnek a 2022–2023-as szezonra szóló játékoskeretünkkel, amelyet a fiatalítás és a rutin vegyítésével igyekeztünk összeállítani.

Július negyedikén kezdtük el a felkészülést a következő bajnoki idényre, amely a szövetség versenykiírása szerint október 8-án rajtol. A Szilágyi Péter vezetőedző vezette szakmai stábunknak szinte teljesen új csapatot kell építenie a nyár során, mivel az előző idény keretéből hatan máshol folytatják a pályafutásukat.

Kovács Kristóf, Pellei Frank, Pellei Kristóf, Lajkó Márton, Takács János és Garancsy András is másik csapatban kezdi meg az alapozást, míg Somogyi Balázs, Vörös Viktor, Meixner Marcell, Kókai Tibor és Hornyák Olivér visszavonult, de Kátai-Benedek Máté sem folytatja a vízilabdát OB I.-es szinten.

Légiósaink mellett hét magyar játékossal erősítjük meg keretünket, de öt fiatallal is hosszútávon számolunk, akik a Szentesi Vízilabda Klub utánpótlásából kerülnek fel felnőttcsapatunkhoz.

🗣️💬 – Még zajlanak az átigazolások a csapatoknál, így pontosan csak akkor mondhatjuk ki igazán, hogy mi a célkitűzésünk, ha kialakultak a keretek. Az viszont biztos, hogy szeretnénk, ha nyugodtabb szezonunk lenne az előzőnél. A középmezőny élcsapataival szeretnénk küzdeni, és minél előrébb végezni a tabellán – nyilatkozta játékoskeretünk kapcsán Szilágyi Péter, a Metalcom Szentes trénere.

🇭🇺🏆🥇 Magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes kapust igazoltunk. A 26 éves Kardos Gergely 2017-ben mindkét említett kiírásban aranyérmes volt a Szolnokkal, amelyben a világklasszis Nagy Viktor váltótársa volt. Kardos az előző idényt hatodik helyen záró BVSC-ből érkezik hozzánk. A szombathelyi AVUS-ból igazoltuk le Kovács Barnabást, míg az utánpótlásunkból Pászti Benedek lesz, aki a felnőttek között készülhet.

A jobboldalon Mátyók Norberttel és Chilkó Mártonnal szerződést hosszabbítottunk, Tóth Bence és Molnár Barnabás felkerült az ifjúságiaktól, míg a 20 esztendős Tapasztó Szilviusz a Honvédtól teszi át a székhelyét a csapatunkba.

A baloldalon a kiváló szezont zárt Hegedűs Bence képviseli az állandóságot szentesiként. Makán Róbert az előző idényben többször lehetőséget kapott a felnőttek között, továbbra is számít rá vezetőedzőnk. Erre az oldalra Szegedről érkezik Hajdu Attila, valamint a korábban bejelentett Ivan Gusarov.

A centerpozícióba Bozó Péter mellé Vismeg Botond érkezik Debrecenből, míg bekkben Kürti-Szabó Máté poszttársa a Kardoshoz hasonlóan a Szolnokkal BL-győztes Fülöp Bence lesz. Ő a 2020–2021-es szezonban már erősített minket, most az első osztálytól búcsúzott Debrecenből tér vissza a Metalcom Szentesbe. Utolsó érkező játékosunk pedig a martfűi Invictusból (az OB I.-es Debrecenből kettős játékengedéllyel) Pethe István.

A nyár során több felkészülési mérkőzést is játszik férficsapatunk, az időpontokról hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

ℹ️ A Metalcom Szentes játékoskerete a 2022–2023-as szezonra, kapusok: Kardos Gergely, Kovács Barnabás, Pászti Benedek. Mezőnyjátékosok: Mátyók Norbert, Chilkó Márton, Tóth Bence, Molnár Barnabás, Tapasztó Szilviusz, Hajdu Attila, Hegedűs Bence, Ivan Gusarov, Makán Róbert, Uros Vasics, Bozó Péter, Vismeg Botond, Fülöp Bence, Pethe István, Kürti-Szabó Máté. Vezetőedző: Szilágyi Péter.

📸 Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #szentesivízilabdaklub #újjátéosok #newplayers #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search