Makszim: sokat tanulhatok Szentesen a vízilabdáról…

 In HÍREK, V4
🇺🇦🤽‍♂️

🔜 Különleges hét kezdődik a Szentesi Vízilabda Klub számára holnap reggel, ugyanis a visegrádi régióban #V4 élő ukrán sportolók részvételével nemzetközi serdülő vízilabdatornát rendezünk. Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap #VisegradFund támogatásával valósul meg. Szentesen vízilabdázik és él Makszim Klunny (képünkön jobbról a második), vele beszélgettünk. 🗣️💬

– A háború kilenc hónapja kezdődött. Hogy érzed magad lelkileg?
– Egy rendkívül nehéz és hosszú időszak van mögöttünk. Különböző és fájdalmas érzések, de hiszek a hadseregünkben és a katonáink erejében. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszakapjuk az országunkat!

– Mivel telnek a mindennapjaid?
– Szentes egy kisváros, de csodálatos hely. Mindennap együtt készülök az utánpótlás csapattal, illetve a felnőttekkel, néha még a női felnőttcsapattal, amiért nagyon hálás vagyok, mert sok mindent tanulhatok tőlük. Hétvégenként pedig már több magyar várost is felfedeztünk, így jártunk már például Budapesten vagy éppen Szegeden.

– Milyen híreket kapsz otthonról?
– Sajnos gyakrabban kapok rossz, mint jó híreket. Mindennapos, hogy bombatámadások rázzák meg a hazámat. Rengeteg infrastruktúránk megsérült. Nagyon nehéz az emberek számára, hogy az ukrán városok három-nyolc órán át áram nélkül maradnak szinte mindennap, ilyenkor még főzni sem tudnak. Ugyanakkor egész Ukrajna tudja, hogy a katonáink a háború kezdete óta így élnek, a nap huszonnégy órájában védik a hazánkat. Ők a mi hőseink!

– Az ifjúsági csapatunkban játszol. Hogy érzed magad a klubunkban?
– Köszönöm szépen, jól, örülök, hogy itt vagyok, mert jó edzőktől tanulhatok, és láthatom a világ legjobb csapatait itt vízilabdázni.

– A jövő hét az ukrán sportolókról fog szólni az uszodában. Mit jelent ez neked?
– Rengeteget! Nagyon sok ukrán sportoló folytatta az edzéseket az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően pedig az ukrán sport életben maradt, a sportolóink fejlődhetnek még ebben az időszakban is.

– Szerintem Magyarország már a második otthonod. mit szeretsz itt?
– Igen, Magyarország több szempontból kedves hely számomra. Elsődlegesen a vízilabda miatt, hiszen magasszinten űzik ezt a sportágat itt, illetve egy igazi sportnemzet. Nekem pedig a sport az életem. És hát ott van Budapest! Egy csodálatos város a hídjaival és a gyönyörű építészetével, pláne az esti fényekben.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #hajráSzentes

#VisegradFund #V4 #Visegrad #szentesivízilabdaklub



Forrás

Start typing and press Enter to search