Férfi OB I.: fájdalmas vereséget szenvedtünk…

 In HÍREK
🤽‍♂️😢

Hiába vezettünk 5–0-ra és 6–1-re is a Kaposvár ellen, nem tudtuk itthon tartani a három pontot a férfi vízilabda OB I. 5. fordulójában. 2️⃣ bajnokink vár még ránk 2022-ben, az OSC vendégei leszünk december harmadikán, majd a Vasas ellen itthon zárunk december 17-én.

Metalcom Szentes 🆚 Kaposvár 13–16 (5–1, 2–8, 1–5, 5–2)
Férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kollár, Kun.
Metalcom Szentes: Kardos – Bozó 2, Chilkó 1, Hegedűs 4, Fülöp, Gusarov 3, Hajdú 1. Csere: Pethe, Molnár B., Tapasztó 1, Busi 1, Vismeg B. Vezetőedző: Szilágyi Péter.
Kaposvár: Csoma – Kakstedter 2, Petrovszki 2, Berta 4, Szatmári 3, Juhász-Szelei 1, Takács. Csere: Szilágyi (kapus), Langiewicz, Pellei F. 1, Palatinus, Vörös T., Aranyi A. 1, Horváth Á. 2. Vezetőedző: Surányi László.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. 4/4.
Kiállítva cserével: Fülöp, ill. Juhász-Szelei.
Kipontozódott: Chilkó.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Szilágyi Péter: – Felkészültünk a mérkőzésre és jó állapotban volt a csapatom, amit megerősít a remek kezdésünk. Végre nem mi futottunk az eredmény után, sikerültek támadásban és védekezésben is a dolgaink. A második negyedben a kulcsjátékosaink fegyelmezetlenek voltak, nyolc és fél emberrel játszottuk le a meccset. Ennek ellenére azt gondoltam, hogy lelassítjuk a játékot, és nem engedjük meg, hogy a Kaposvár szorosabbá tegye a találkozót. Ehhez képest szinte kilátástalan helyzetbe hoztuk a kapusunkat, négy büntetőt lőhettek a vendégek, talán nyolc olyan lefordulás is volt, amiből nagyjából hatot elkerülhettünk volna. Azok a játékosok, akik ma szerepeltek és valamilyen ok miatt hamarabb kellett befejezniük a mérkőzést, mélyen magukba kell nézni, mert ez roppant fegyelmezetlenség, gyakorlatilag a többiek cserbenhagyása egy olyan mérkőzésen, amelyen reális esélyünk lehetett volna a győzelemre. Folytatjuk a munkát a januári rangadóinkra, amelyekre remélem felépülnek a betegeink és a sérültjeink, és teljes csapattal állhatunk ki.

🗣️💬 Surányi László: – A kezdésünkre a pocsék szó a legjobb. Nem is értem, 5–0-ra vezetett a Szentes, innen nem megbántva az ellenfelet, de meg kellett volna nyerniük a mérkőzést. Nem értem, hogy mi történt a Szentessel és velünk, egyik pillanatról a másikra átfordult a találkozó. A harmadik negyedre simán megnyertük a meccset. Érdekes találkozó volt ez edzői szemmel. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be, éppen emiatt nem értem, hogy kezdhettük így a találkozót. Van hat-hét játékosom, akik küzdenek, mint egy oroszlán, és van négy-öt, akik ma nem tettek a győzelemért egy szalmaszálat sem arrébb. Van még két komoly mérkőzésünk idén, ezekből legalább egyet szeretnénk megnyerni. Az ötödik pontunkat szereztük ebben a szezonban idegenben, ami azt jelenti, hogy néggyel többünk van, mint tavaly ilyenkor. Gratulálok a szentesiek kezdéséhez, sok sikert kívánok nekik, és szurkolok, hogy el kezdjék gyűjtögetni a pontokat a riválisok ellen.

Összefoglaló:
✍️ Álomkezdéssel rajtoltunk a Kaposvár elleni hazai bajnokin. Jöttek a gólok támadásban, miközben hátul jól zártunk. Mindezeknek köszönhetően hat perc játékot követően 5–0-ra vezettük, egy negyed után pedig 5–1-re.

A második negyed első támadásából emberelőnyben állítottuk vissza az ötgólos különbséget, de alig telt el négy minutum, és ledolgozta a hátrányát a Kaposvár. Buta hibákat követtünk el, így egy-egy sikeres emberelőny és megúszás, valamint három büntető új meccset eredményezett. 7–6-ra még Gusarov értékesített ötméteresével vezettünk, de a nagyszünetre fordítottak a somogyiak. Fájó pillanat volt ez, elléptek kettővel, 7–9.

A harmadik negyedben folytatódott a rémálmunk. Miközben egyszer tudtunk betalálni, a vendégek ötször, így a záró nyolc perc 8–14-ről indulhatott.

Hétgólos hátrányban indítottunk még egy nagyobb felzárkózást, de ez már csak arra volt elég, hogy a különbséget háromra csökkentsük.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #kaposvár #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search