Női OB I.: magabiztosan nyertük meg a Szeged elleni rangadót…

 In HÍREK
Női OB I.: 🤽‍♀️ magabiztosan nyertük meg a Szeged elleni rangadót 👏💪🥳

Győzelemmel kezdtük az új évet a női OB I.-ben is, így a begyűjtött 3️⃣ pontnak köszönhetően a 6️⃣ helyre léptünk előre a tabellán.

Valdor Szentes 🆚 Szeged SZTE 10–5 (3–1, 3–1, 2–1, 2–2)
Női vízilabda OB I., 7. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Várkonyi, Tordai.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Mácsai K. 3, Dankina, Bicskei, Bonca 1, Tóth F. 1. Csere: Hevesi 1, Bíró, Samsonova 1, Korom, Kövér-Kis, Horváth L. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Lendvai 2, Pap, Tátrai 1, Szabó J. 1, Bocskay. Csere: Ráski, Kenéz, Pádár. Vezetőedző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 5/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

Nyilatkozatok:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok a csapatomnak a mondhatni kötelező győzelemhez. Emelem a kalapom a Szeged előtt, mert óriási ellenállást tanúsítottak. Mindkét csapat nagyot küzdött egy kevésbé szép, de brusztos találkozón, amely kevés gólt hozott. Összeállt a védelmünk, amit kértem a lányoktól, azt megcsinálták. A támadásunk néha akadozott, de az emberelőnyök megjátszása jól ment. Lesz ennél még jobb a játékunk, ma ünneplünk, szerdán viszont már fontos és nehéz meccs vár ránk itthon a Tatabánya ellen, majd másnap az Egerrel.

🗣️💬 Varga Tamás: – Gratulálok a Szentes győzelméhez, teljesen megérdemelten nyertek. Egy picit lehetett volna szorosabb is a mérkőzés, annak ellenére, hogy elégedett vagyok. Óriásit küzdöttek a lányok, az elején viszont figyelmetlenek voltunk és hamar elengedtük a hazaiakat, így magabiztosan vezettek végig. Három kettős igazolásunk van, így nehezen tudunk összerázódni, de bízom benne, hogy ahogy egyre többet találkozunk, egyre jobban működik majd a védekezésünk és gyorsulunk reakcióidőben is.

Összefoglaló:

✍️ A mérkőzés első három percében nem született gól. Ezt követően viszont háromszor is feltörtük a szegediek védelmét, majd a vendégek egy akciógóllal szépítettek.

A második negyedet is mi kezdtük gólokkal, 5–1-nél büntetőből szerezték meg második találatukat a szegediek. A nagyszünetre 6–2-es előnnyel mehettünk.

Jól tartották magukat a vendégek, a harmadik negyedben a küzdelem dominált a vízben. Egy-egy gól született, majd a dudaszó előtt pillanatban még Tóth Fruzsina zörgette meg a szegedi hálót, így a záró nyolc percet már ötgólos előnyről, 8–3-ról várhattuk.

Egy gól ott, egy gól itt. Ez volt a forgatókönyv a negyedik negyedben egyszer ismételve, így már nem nőtt a különbség a csapatok között, magabiztosan tartottuk itthon a három pontot a helyi rivális Szegeddel szemben.

ℹ️ Mozgalmas hét vár női csapatunkra a következő héten, hiszen szerdán 19 órától a Tatabányát fogadjuk, míg csütörtökön 13 órára a nemzetközi porondon is vitézkedő Egert látjuk vendégül a bajnokságban.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #szeged #rangadó #győzelem #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes



Forrás

Start typing and press Enter to search