Kikaptunk Egerben, a 1⃣1⃣. helyért folytatjuk…

 In HÍREK
Kikaptunk Egerben, a 1️⃣1️⃣. helyért folytatjuk 🤽‍♂️

Egészen a negyedik negyed derekáig tapadtunk az Egerre, amely nagy csatában 10–9-re legyőzte a Metalcom Szentest, így megnyerte a párharcot. Így a hevesiek a 9., mi pedig a 11. helyért játszhatunk majd az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben. #hajráSzentes

Eger 🆚 Metalcom Szentes 10–9 (2–2, 3–2, 2–1, 3–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., rájátszás a 9–12. helyért, 2. mérkőzés. Eger, Bárány uszoda. Vezette: Vogel, Csanádi.
Eger: Krémer – Biros S. 2, Sári A., Szalai G. 2, Spitz 1, Murisic 2, Krijestorac. Csere: Rádli, Sudár, Dóczi 1, Gólya 2, Molnár G., Mészáros B. Vezetőedző: Biros Péter.
Szentes: Kovács B. – Bozó 1, Magyar 1, Szatmári 3, Csorba 1, Biros B. 1, Hajdú. Csere: Pethe, Asanin 1, Vékony, Vismeg B. 1, Kürti-Szabó M., Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 9/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Kiállítva cserével: Krijestorac.
Kipontozódott: Sári A., Spitz, Gólya, ill. Hajdú.
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredmény: 7:4 az Egernek.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Kis Gábor: – Gratulálok az Egernek és Biros Péternek. Dühös vagyok és csalódott, nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés. Megérdemelte az Eger a továbbjutást, mert komplettebb csapat, mint mi. Kicsit nagy volt velünk és magunkkal szemben az elvárás, mert az elmúlt időszakban egy nagy változás volt a csapatunk játékában, ami nagyon pozitív volt. Ha előzetesen valaki azt mondja, hogy az Eger jut tovább ebből a párharcból, akkor igen, az Eger jobb csapat. Hiába hallom azt, hogy mennyivel szebb lett az Eger vízilabdája, nem tudom ezzel nyugtatni magam, mert úgy gondolom, ezen a mérkőzésen meg kellett volna vernünk az Egert. Olyan hibákat vétettünk, amelyek nem voltak ránk jellemzőek. A védekezésünk jobb lett, mint az otthoni meccsen, mert jobban vissza tudtunk húzódni és több blokkunk volt. A támadójátékunk viszont rosszabb lett, valamint az sem fér bele, hogy három akciógólt kapjunk centerből. A harmadik negyedben is azt gondoltam, hogy fordítani tudunk, ráadásul a hazaiak az egyik legfontosabb játékosukat is elvesztették, ennek ellenére nem sikerült. Emiatt nagyon el vagyok kenődve. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert jó volt abban a tudatban dolgozni az elmúlt időszakban, hogy akár a kilencedik helyet is megszerezhetjük.

Összefoglaló:
✍️ Kiélezett mérkőzést játszottunk Egerben. Tudtuk, hogy erre csak akkor van esélyünk, ha a védekezésünk jobban működik, mint a hazai meccsen, amikor a hevesiek tizenötször voltak eredményesek. Jól működtek a blokkjaink, de támadásban ezúttal többet hibáztunk a megszokottnál.

Az egriek 2–0-val kezdtek, de egyenlíteni tudtunk. A második negyedben egy gól ott, egy gól itt volt a forgatókönyv, ennek köszönhetően 5–4 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A harmadik negyedben négy percre “befagyott” az eredményjelző. Ezt a gólcsendet a hazaiak törték meg, 6–4-nél ismét kétgólos előnybe kerültek. Gólváltással zárult ez a periódus, így a záró nyolc percet 7–5-ös hátrányból kezdhettük.

Csorba, illetve Bozó révén 7–6-ra és 8–7-re is feljöttünk, de az egyenlítésért egyszer sem támadhattunk, mivel mindkét találatunkra centerből Nikola Murisic válaszolt. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt három hízott a különbség, amit még két Szatmári-góllal kozmetikáztunk, de az egálért már a végén nem tudtunk hosszabb támadást vezetni.

ℹ️ A 11. helyért folytatjuk a rájátszást, az ellenfelünk az UVSE–Miskolc párharc vesztese lesz. Ebben a párosításban jelenleg az újpestiek vezetnek 6:3-ra, szombaton 15 órától Miskolcon folytatják.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search