Összeszedettebben vízilabdáztunk…

 In HÍREK
🤽‍♀️

A legjobb nyolc között búcsúztunk a BENU Női Magyar Kupa 2023-as küzdelmeitől, miután a nemzetközi porondon is érdekelt BVSC kétszer legyőzte lelkesen küzdő, fiatal csapatunkat.

Valdor Szentes 🆚 BVSC 8–14 (2–2, 1–4, 4–5, 1–3)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 80 néző. Vezette: Sajben, Bereczki.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Tyukász, Hnatyszyn, Bicskei 1, Erdélyi 1, Horváth L. 1, Kövér-Kis 2. Csere: Varga N. (kapus), Varga V. 2, Horváth Zs., Dobos J. 1, Bíró, Boldizsár R., Matajsz J. Vezetőedző: Matajsz Márk.
BVSC: Kakas – Mészáros Farkas, Tóth R., Ármai, Tóth F. 1, Kolarova 3, Urvári L. 2. Csere: Doroszlai (kapus), Jancsó 2, Dobos Cs. 1, Kele, Koltay, Bereczki 2, Polák 3. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 5/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.
Továbbjutott: a BVSC, 29–15-tel.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok a BVSC újabb győzelméhez és továbbjutásához, sok sikert kívánok nekik a magyar kupában és a bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is. Nekünk ez a két mérkőzés arra volt jó, hogy kijöttek a hibáink, amiket majd átbeszélünk és kijavítunk. A második meccsen összeszedettebbek voltunk, többet blokkoltunk, valamint részsikerként elkönyvelhettünk jó védekezéseket, akciógólokat és egy-egy pozitívumot az M-zónával szemben. Ezeken a meccseken is el kell hinni, hogy tudunk vízilabdázni. A BVSC természetesen megbosszulta a hibáinkat, a végére el is fáradtunk. Ha picit hosszabb lesz a padunk a sérültjeink felépülését követően, akkor egy jó szezont produkálhatunk.

Összefoglaló:
✍️ Nagyjából 19 órával a pénteki esti mérkőzés befejezése után már ismét medencébe ugrott egymás ellen a BVSC és a Valdor Szentes a női magyar kupában. A kilencgólos fővárosi siker után szerettünk volna minél szorosabb visszavágót játszani a zuglóiakkal.

Szépen alakult számunkra az első negyed, amiben jól védekeztünk, így 1–0-ra és 2–1-re is vezetni tudtunk, nyolc perc játék után pedig 2–2 volt az állás. A második negyedben egy 4–0-s sorozattal lépett el a BVSC, majd a félidő utolsó találatát mi jegyeztük Bicskei Réka révén, 3–6.

Kilenc gólt hozott a harmadik negyed, de többet ekkor is a vendégek dobtak eggyel. Miután négyre nőtt a különbség, kétszer is visszazárkóztunk mínusz három, majd a záró nyolc perc 7–11-ről indulhatott.

Háromperces gólcsendet egykori játékosunk, Kolarova Tamara törte meg immár BVSC-sapkában. A második félidőben Füsti Molnár Jankát Varga Nóra váltotta a kapunkban, aki több szép védést is bemutatott. Fiataljaink hasznos és fontos tapasztalatokkal gazdagodtak az Euro Kupában érdekelt BVSC ellen.

⏰ Legközelebb szerdán már bajnoki mérkőzés vár női csapatunkra, 19 órától az előző idény ezüstérmesét, a Dunaújvárost fogadjuk.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #bvsc #vízilabda #benu #magyarkupa #tippmix



Forrás

Start typing and press Enter to search