Fiú gyermek országos bajnokság 26. forduló, 2018. május 27

 In HÍREK
Fiú gyermek országos bajnokság 26. forduló, 2018. május 27:

Tatabányai VSE – Legrand Szentes 6-7 (0-2, 3-2, 3-1, 0-2)

Legrand Szentes: Kovács K. (11 védés) – Bán L. 1,  Félegyházi Török J., Rébeli Szabó M. 2, Kormányos G., Makán R., Takács K. 1.
csere: Orosz M., Czirbus O., Petróczi B. 1, Gerendi B., Vecseri M., Tóth B. 1, Zsoldos Kádár I., Szanyi M.

Bíró Dániel edző:
Kiégtem, fiúk – így értékelt Kovács Kristóf kapusunk a Tatabánya elleni idegenbeli mérkőzésünk első szünetében. Valóban kiábrándító volt, mennyire akaratlanul játszottunk elől és hátul, pedig ezúttal azok kaptak főszerepet, akik a szezon során kevesebbet edződhettek tétmérkőzésen. Kényelmes semmittevésünket tovább tetézte, hogy a szabályok betartásáról is megfeledkeztünk: hárman is engedély nélkül tértek vissza a kiállítási zónából, ezért újabb ítéletekkel sújtottak. Összesen 20-szor voltunk emberhátrányban és 4 büntetőt ítéltek ellenünk. Támadásban kapkodtunk vagy álldogáltunk egymásra várva, védekezésünk átjáróház volt. Dicséretes viszont, ahogy harcosságunk feltámadt a negyedik negyedre, lelkesen védtük a kapunkat, Kristóf pedig parádézott. A végén megfordítottuk a meccset két, 2004-es játékos góljának köszönhetően. Járt a gratuláció a fiúknak, de a dorgálás is, mert ilyen fejetlenül nem lehet játszani – pláne a leendő serdülőknek.
Ami a szezon végeredményét illeti, 8. helyezésünk reális, hiszen hiába voltak merészebb álmaink, ennyi hiányzást képtelenség volt áthidalni. 26 meccset játszottunk az országos bajnokságban, de betegségek, sérülések és iskolai elfoglaltságok miatt Kasza Dani 8, Nagyistók Balázs, Rébeli-Szabó Benedek és Gila Péter 5-5, Kürti-Szabó Máté 4 találkozón nem tudott ott lenni. Az viszont örömteli, hogy összesen 25 játékos pallérozódhatott a legmagasabb szinten, illetve tucatnyian a serdülő bajnokságban is szerepelhettek.

Jegyzőkönyv
: http://www.waterpolo.hu/meccs/44544

Start typing and press Enter to search