Hungerit-Szentesi VK: négy játékost igazoltunk, szinte teljesen kész a keretünk…

 In HÍREK

Korábban már bejelentettük, hogy női csapatunk, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője Matajsz Márk lesz. A 2020–2021-es idényre négy játékost igazoltunk.

Távozik Kudella Panna és Lekrinszki Gina, valamint kínai játékosaink. Egerből érkezik a szlovák válogatott Tamara Kolarova. Rajta kívül még szintén a Hevesi megyei együttesből igazoltuk le Polák Zsófiát, valamint visszatér hozzánk klubunk neveltje, Tóth Csenge. A kapuba pedig az UVSE-vel többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Maczkó Lilla aláírását szereztük meg.

– Polák egy igazi Jolly Joker, több poszton bevethető gólerős pólós, aki a szakemberek szerint az elmúlt szezonban az Eger egyik legjobbja volt. Tóth Csengét egyetlen szentesi szurkolónak sem kell bemutatnunk, egy nagyszerű vízilabdás családból származik. Hazatér hozzánk, nagyon örülünk, hogy tehetségét ismét nálunk szeretné megcsillogtatni. Maczkó leigazolására szintén elképesztően büszkék vagyunk, hiszen a bajnokcsapatban a magyar válogatott Gangl Edinától tanulhatott nap mint nap, valamint olyan világklasszisok lőttek neki kapura az edzéseken, mint Keszthelyi Rita vagy Szücs Gabriella. Nagyon szeret edzeni és szorgalmas. Kiváló alapokat kapott az UVSE-nél, stabilitást adhat majd hátulról fiatal csapatunknak. A 2002-es születésű Tamara Kolarova pedig nemcsak a felnőtt együttesünkben, hanem az ifjúságiban is játszhat. Ő is nagyon gólerős, a szlovák felnőtt válogatott tagja, az ifjúsági bajnokság góllövőlistáján a második helyen állt Petőváry Luca mögött – mutatta be új pólósainkat.

Legfontosabb mérkőzéseinket még nem lejátszva a nyolcadik helyen álltunk a női bajnoki tabellán a járványhelyzet beköszöntekor. A következő idényben a már elkezdett munkát szeretnénk folytatni.

– Nincs kimondott elvárásunk még a csapat felé, eddigi hitvallásunkat szeretnénk folytatni, hogy minél több szentesi játékost építsünk be. Erre minden adott, hiszen a 16 fős keretünkből 11-en a szentesi utánpótlásból kerültek fel a felnőtt bajnokságba. Nagyon korai még a tabellát érintő célokról beszélni, mert nem tudjuk, hogy a riválisok milyen játékerőt képviselnek majd, ezért erre később térünk vissza. A játékoskeretünk szinte teljesnek mondható, esetleg még egy érkezőnk lehet, erre hamarosan fény derül. Szerencsére idén lényegesen nagyobb merítési lehetőségünk volt – tette hozzá Dömsödi József.

Mutatjuk tehát a következő idényre szóló keretünket, amely június 2-án, kedden délelőtt kondi edzéssel kezdi meg a felkészülést, majd úszással folytatja a munkát. Egyelőre tizenöten kezdik meg a munkát, Cecilia Diaz Mesa Szentesre érkezésének időpontja bizonytalan a járványhelyzet miatt.

A Hungerit-Szentesi VK játékoskerete a 2020–2021-es szezonra: Maczkó Lilla, Füsti Molnár Janka (kapusok), Kövér-Kis Réka, Kádár Ildikó, Varga Viktória, Tamara Kolarova, Polák Zsófia, Tóth Csenge, Dömsödi Dalma, Tóth Fruzsina, Bocskai Edit Édua, Csiszár Mercédesz, Bonca Vivien, Mácsai Kata Gréta, Kajtár Sára, Cecilia Diaz Mesa (mezőnyjátékosok). Vezetőedző: Matajsz Márk.

Játékosmozgásaink a 2020–2021-es idény előtt:
Érkezett:
Maczkó Lilla (UVSE), Tamara Kolarova (Eger), Polák Zsófia (Eger), Tóth Csenge (Eger)
Távozott:
Lekrinszki Gina, Kudella Panna, Bernal Villa Mayelin, Wenxin Dong, Rui Xu

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search