Bujdosó Tamás: továbbra is jó kabala Szentes…

 In HÍREK

A döntőben Oroszország ellen aratott 7–6-os sikerével a magyar U15-ös vízilabda-válogatott megnyerte a Szentesen rendezett Európa-bajnokságot. A kontinensviadalról és a rendezésről klubunk elnökével, Bujdosó Tamással beszélgettünk.

– Óriási dolog, hogy Szentes bármilyen korosztályban vízilabda-Európa-bajnokságot rendezhetett, az pedig még nagyobb öröm, hogy a magyar válogatott aranyérmes lett. Hogy élted meg ezt a hetet?
– Nagyképűen hangzik, de ha Szentesen valamilyen nagy vízilabda-esemény van, itt játszik a válogatott, vagy a klub rendez, akkor nem igazán hibázik a hazai együttes. 1993-ban rendeztünk egy BEK hatos döntőt, amit megnyertünk, amióta pedig az új uszoda áll, azóta több világkupa-mérkőzést tartottunk, de egyszer sem szenvedett vereséget a magyar női válogatott. Úgyhogy ezekből is kiindulva hoztuk a papírformát és megnyertük az Európa-bajnokságot. Viccet félretéve az első két nap után már úgy gondoltam, hogy ennek a két csapatnak kell játszania a döntőt, mert kiemelkedtek a mezőnyből. Valószínűleg többet tudtak edzeni az év során, mert a kormányzat mindkét országban úgy gondolta, hogy szigorú szabályok mellett, de a sportnak folynia kell. Ez a csapatok fizikális felkészültségén meglátszott. Az, hogy ez a kontinensviadal idekerült, a Magyar Vízilabda-szövetségnek, különösen Vári Attilának köszönhető. Nem vallottunk szégyent, minden csapat elégedetten távozott. Olyan visszacsatolást kaptunk a válogatottak mellett dolgozó klubedzőktől, hogy szívesen jönnének ide edzőtáborozni. Ez azt jelenti, tényleg jólérezték magukat. Nagyon örülök, hogy a szentesi vízilabda 1934 óta íródó történelemkönyvébe én is úgy tudok bevonulni, hogy az elnökségem alatt rendeztük meg ezt az Európa-bajnokságot. Bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó, de ennek a kisvárosnak mindenképpen óriási dolog, hogy bármilyen korosztályos LEN-, vagy FINA-eseményt rendezhettünk.

– A Szentesi VK-nak is egy komoly helytállás ez az egy hét, hiszen a klub dolgozói nagyban hozzájárultak a sikeres rendezéshez.
– Az MVLSZ-nek egy kiváló csapata van, amely szervezi a rendezvényeket. Itt a mi speciális helyzetünkben kellettek különböző segítségek, amely során Kis Balázst, a Szentesi VK ügyvezetőjét kell kiemelni, aki koordinátorként vett részt az eseményen. Ami pedig még nagyon fontos, hogy a 15 fős keretben a 28 ezer fős Szentesről három játékos került be. Ketten ráadásul fiatalabbak is voltak, pont a két SZVK-játékos, Varga Nóra és Horváth Zsófia, míg Sóti Lili bár már nem itt él, de itt született és ismerkedett meg a sportággal, aki nagyon hasznos tagja volt a válogatottnak.

– Sajnos zárt kapuk mögött kellett megrendezni az Eb-t, de az Üdülőközpontban kialakított szurkolói zónában szervezetten egy óriási kivetítő előtt szurkolhattak a szülők és mindenki más.
– Így van. Tudom, hogy ez nem olyan, de az észérvek a buborékrendezés mellett szóltak. Éppen most tart a fiú U15-ös korosztály Eb-je Portugáliában, azt is ugyanezek a szabályok mentén rendezik meg, mint a szentesit. Nagy dolog, hogy a szövetség leszervezett és ide tudott hozni egy ilyen kivetítőt, volt kommentár, élvezhető körülmények között lehetett szurkolni a lányoknak, akik ezt meg is hálálták.



Source

Start typing and press Enter to search