Két új légiós is érkezik a férfi csapathoz

 In HÍREK

metALCOM-Szentes csapata a következő szezonra, a mostani sikeres csapatot egyben tartotta, két helyen eszközölt változtatást, az új fiúk mind a ketten válogatott játékosok. Csapatunk a 2017/18-as szezont a 11. helyen zárta, miután a 11. helyért az utolsó mindent eldöntő mérkőzésen Budapesten legyőzte a Vasas együttesét. Pellei Csaba vezetőedzővel és Horváth Tamás segédedzővel újabb 2 éves szerződést kötött a klubunk, a több mint 2 éve elkezdett építkezést az edzőpáros így tovább folytathatja.

– Egyesületünk hű maradt alapelvéhez, miszerint a lehető legtöbb saját nevelésű játékos beépítésével szerepeljen, a világ legerősebb bajnokságában. Nagyon-nagy dolog, hogy egy 28 ezres kisváros ki tudja állítani egy komplett OB1-es csapat 2/3-át, mivel a keretből 10-en a szentesi utánpótlásban nevelkedtek. A csapat gerince egyben marad. Továbbra is klubunk játékosai lesznek Somogyi Balázs, Vörös Viktor, Pellei Frank, Nagy Márton, Meixener Marcell, György Dávid, Kiss Kristóf Szeif, Pellei Kristóf, Werner Richárd, Hegedűs Bence, Kókai Tibor, Tóth Gyula valamint Bozó Péter – mondta el honlapunknak Bujdosó Tamás az egyesület elnöke.

Két új légiós is érkezik a csapathoz

– Aleksey Kuzemenko Miskolcról érkezik csapatunkhoz. A fehérorosz játékos 123 alkalommal vehette fel a belorusz nemzeti sapkát és 169 gólt lőtt eddig a válogatottban. A rutinos játékos mindkét szélen bevethető.

– Marko Manojlovicot a Partizan Belgrádtól igazoltuk. A 22 éves szerb center ifjúsági világ- és Európa-bajnok. Már háromszor szerepelt a szerb nemzeti csapatban, ezenkívül az utóbbi 5 évben mind a Bajnokok Ligájában és az Adria Ligában is a Partizánt erősítette.

 

– A metALCOM Szentes VK-tól távozik Palotás Gergely, Takács János és Victor Vishnyakov, nekik sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz – mondta Bujdosó Tamás.

– A csapat jelenleg levezető edzéseket végez. A következő szezonra a felkészülést Augusztus 1-én kezdik a játékosok.

– Két játékosunk az utánpótlás válogatottakkal fog készülni a nyáron. Tóth Gyula az ifjúsági válogatottal kezdi meg a felkészülést júniustól. Remélhetőleg Szombathelyen a nyári ifjúsági VB-n is láthatjuk majd az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes játékost. Bozó Péter a Junior EB-re készülő keretbe kapott meghívót, ez hatalmas megtiszteltetés, hiszen ő 2 évvel fiatalabb, mint a keret nagy része.

 

Start typing and press Enter to search

Noelia Mora Perez