Már négy hete edzünk, kiválóan dolgoznak a lányok…

 In HÍREK

Ma a negyedik átedzett hetet fejezi be női csapatunk, a Hungerit-Szentesi VK. Ennek apropóján vezetőedzőnkkel, Matajsz Márkkal beszélgettünk.

– Négy hete kezdte el a csapat az edzéseket, hol tart most a munka?
– Még nagyon az elején járunk. A fő hangsúly a fizikális állóképesség visszaszerzésén van szárazföldi és vízi tréningekkel, de azért olykor már előkerül a labda, gyakorlunk taktikai dolgokat is.

– Teljesen megismerted a csapatot?
– Igen, hiszen a legtöbbjüket ismertem korábbról, illetve ők is engem, így nem kellett bemutatkoznunk egymásnak.

– Az eddigiek alapján mennyire vagy elégedett a lányokkal?
– Maximálisan, kiválóan dolgoznak. Látszik rajtuk, hogy fáradtak, mélyről indultak a hosszúra nyúlt pihenő miatt. Sok időre van még szükségük, hogy visszanyerjék a 100%-os formájukat.

– Ezen a héten Szentesen vendégeskedett a Dunaújváros, amely ellen két meccset is játszottunk.
– Igen, nagy csodát nem vártam ettől a két mérkőzéstől, mivel egy nagyon erős csapattal találkoztunk, valamint nálunk hamarabb kezdték el a felkészülést. Annyit kértem a lányoktól, hogy élvezzék a játékot és ne sérüljenek meg, valamint az alapdolgokat, amelyeket már gyakoroltunk, azt próbálják megmutatni a vízben.

– Kialakult már benned egy kép, hogy mit szeretnél majd viszont látni a jövőben?
– A legfőbb vonalakban már vázoltam a csapatnak az alap taktikai elemeket, de az elején még nem akartam túlbonyolítani. Látom, hogy próbálják megcsinálni, de hiányzik még az a 10 cm lábtempóban, a jobb állóképesség. Sok fiatallal dolgozunk együtt, türelmesen és szorgalmasan kell tennünk a dolgunkat.

– Egy hónap múlva magyar kupa-meccsekkel indul a szezon. Mennyi munka vár még rátok?
– Egy újonnan formálódó csapatnak mindenképpen kell három-öt hónap mire összeáll, a koronavírus-járvány okozta leállás miatt viszont ez az időszak még hosszabb lesz. Úgy kalkulálok, hogy tavasszal muzsikálhatunk úgy, ahogy majd szeretném, hogy játsszon a csapat. Addig minden mérkőzés a fejlődésünket szolgálja, amelybe a magyar kupa-küzdelmek is tökéletesen beleillenek.

📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search