Jön a szezon utolsó és legfontosabb hazai meccse…

 In HÍREK

❗️❗️
.
A 2018-19-es idény utolsó hazai mérkőzését játssza női csapatunk holnap 19 órától a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A Hungerit-Szentesi VK az Egert fogadja az OB I-ben, ahol a tét az 5. hely. A párharc első összecsapását 8–5-re elvesztettük a hevesiek otthonában, így most mindenképpen nyernünk kell, hogy harmadik találkozón dőljön el az ötödik pozíció sorsa.
.
Hetedszer mérkőzünk meg az idényben az Egerrel. Eddig háromszor kerültünk szembe velük a magyar bajnokságban, illetve szintén háromszor a Duna Regionális Ligában. Utóbbi döntőjében fölényes sikert arattunk ellenük, 21–9-re győztünk.
.
Az OB I-ben 12–7-es és 8–5-ös vereséget szenvedtünk tőlük idegenben, míg hazai környezetben 10–9-re múltak felül bennünket nagy csatában.
.
A Duna-liga csoportmérkőzései során Szentesen 9–8-ra, Kikindán pedig 10–8-ra győztek az egriek, a finálét viszont mi nyertük meg 21–9-re.
.
Az 5-6. helyért folyó rájátszás első mérkőzésén a második negyed közepén még 4–2-re vezettünk, azonban ezt követően elfogytunk, és felülkerekedett rajtunk az Eger.
.
Az Eger elleni bajnoki találkozóink legeredményesebbje a vendégek magyar válogatott játékosa, Szilágyi Dorottya 13 góllal, őt követi tőlünk Kövér-Kis Réka hét góllal, míg Ráski Lilla négyszer talált be a kapunkba. Érdekesség, hogy a Duna-liga fináléjában spanyol vízilabdázónk, Noelia Mora Perez hét gólt lőtt nekik, ő viszont szombaton betegség miatt hiányzott a Hungerit-Szentesi VK-ból.
.
✍️ Becsei Dávid
📸 Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search