Női Magyar Kupa: 9 gólt lőttünk a Ferencváros otthonában…

 In HÍREK

A koronavírus-járvány miatt törölt szezon okán 1️⃣3️⃣9️⃣ nap után játszott ma ismét tétmérkőzést a magyar kupa A csoportjának első fordulójában a Hungerit-Szentesi VK. A Ferencváros otthonában 18–9-es vereséget szenvedtünk.

Ferencváros 🆚 Hungerit-Szentesi VK 18–9 (5–2, 6–3, 4–3, 3–1)
Női vízilabda, magyar kupa, A csoport, 1. forduló. Budapest, Népliget. Vezette: Tóth S., Debreczeni.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Máté 3, Muzsnay, Illés 4, Kuna 2, Vályi V. 2, Tóth Csabai 2. Csere: Jenei, Pőcze 2, Kövesdi 3, Valentin, Petik. Vezetőedző: Béres Gergely.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Mácsai K. 1, Dömsödi, Kádár, Csiszár, Kövér-Kis 4, Polák. Csere: Varga V., Kolarova 2, Bonca 1, Tóth F., Tóth Cs. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 12/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/1.
Kipontozódott: Tóth Csabai.

Összefoglaló:
✍️ Esélyeshez mérten két gyors góllal kezdtek a hazaiak, majd Kövér-Kis Réka két találatával egyenlítettünk. Sorozatban négyszer találtak be ezt követően a zöld-fehérek, majd a nagyszünetben már 11–5-re vezettek a hazaiak.

Kövér-Kis és Tamara Kolarova jóvoltából mi kezdtünk jobban fordulás után, de erre újból négyszer találtak be a vendéglátók, majd a negyed vége előtt Tóth Csenge alakította ki a 15–8-as eredményt.

A záró nyolc perc első három minutumában a Fradi háromszor, mi egyszer voltunk eredményesek, a hátralevő időben pedig már nem esett gól, így 18–9-cel ért véget a 2020–2021-es szezon első tétmérkőzése.

🗓️ Pénteken 17 órától a második fordulóban a Tatabányát 13–2-re legyőző 🆚 Eger fogadjuk a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda nyitott medencéjében.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Sokkal többet nem vártam egy első hivatalos mérkőzésünktől, pláne idegenben. Még a felkészülési időszakban tartunk, az összes kupameccsünk illeszkedik. Ma az volt a célunk, hogy minél kevesebb gólon tartsuk a Ferencvárost. A mérkőzés minden pillanatából tanulhatunk a jövőnkre nézve.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc



Source

Start typing and press Enter to search